Πως να... χάσω κιλά στην κοιλιά

Πώς να χάσετε τα κιλά της κοιλιάς είναι μια ερώτηση που κερδίζει δημοτικότητα μέρα με την μέρα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι θέλουν να χάσουν το λίπος της κοιλιάς.


Πρώτα απ ‘όλα η απουσία του λίπους στην κοιλιά δημιουργεί μια καλύτερη εμφάνιση και αυτό κάνει τους ανθρώπους να φαίνονται καλύτεροι εμφανισιακά, αλλά το πιο σημαντικό να αισθάνονται και καλύτερα. Δεύτερον, ένα επίπεδο στομάχι σε κάποιο δείχνει ότι είναι υγιείς και νοιάζεται για το σώμα του και επίσης ένα φουσκωτό στομάχι είναι, πως να το κάνουμε, “εκτός μόδας” !!.
Υπάρχει πολλή παραπληροφόρηση σχετικά με τον καλύτερο τρόπο για να χάσετε το λίπος της κοιλιάς. Αν ερευνήσετε το θέμα θα βρείτε πολλά ανακριβή στοιχεία που κάνουν την όλη διαδικασία δύσκολη και περίπλοκη. Η αλήθεια είναι ότι το να χάσετε τα κιλά της κοιλιάς δεν είναι το ευκολότερο πράγμα που μπορείτε να επιτύχετε αλλά δεν είναι και αδύνατο.
Το πρώτο βήμα είναι να κατανοήσετε τι χρειάζεται για να μειώσετε το λίπος σας γενικά σε όλο το σώμα και την εκμάθηση των μυστικών για να απαλλαγείτε από τα κιλά της κοιλιάς με γρήγορο αλλά και υγιή τρόπο. Ακολουθήστε τον σύντομο οδηγό μας παρακάτω σαν μια καλή αρχή για το πώς να χάσετε το λίπος της κοιλιάς:
Βήμα 1: Ποιες είναι οι αιτίες του κοιλιακού λίπους
Σταθερά προσλαμβάνουμε περισσότερες θερμίδες από ό, τι μπορούμε να κάψουμε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση λίπους σε ολόκληρο το σώμα. Η κοιλιά είναι ένας από τους τομείς, ιδίως για τις γυναίκες, που τείνει να προσελκύει περισσότερο λίπος και ως αποτέλεσμα η διόγκωση της κοιλιάς διαμορφώνεται με το καιρό. Ο καθιστικός τρόπος ζωής, η έλλειψη σωματικής άσκησης και η υπερβολική κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπη και σάκχαρα μεγεθύνουν περαιτέρω το πρόβλημα. Οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στο κοιλιακό λίπος, λόγω των ορμονικών αλλαγών του σώματός τους που υποβάλλεται κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, της περιόδου, της εγκυμοσύνης κτλ. Συνεπώς, η εκμάθηση πώς να χάσετε τα κιλά της κοιλιάς για τις γυναίκες είναι πιο δύσκολη και απαιτεί πολύ περισσότερη προσπάθεια και υπομονή.
Βήμα 2: Πώς να μειώσετε το συνολικό σωματικό λίπος
Στα μυαλά πολλών ανθρώπων υπάρχει η λανθασμένη εντύπωση ότι ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε το λίπος της κοιλιάς είναι να κάνετε περισσότερες ασκήσεις στο στομάχι (κοιλιακούς κτλ). Μερικοί πιστεύουν ότι οι κοιλιακές ασκήσεις θα σας προσδώσουν ένα επίπεδο στομάχι ή ακόμα και ένα six-pack. Αυτό είναι λάθος και με αυτόν τον τρόπο χάνετε μόνο το χρόνο σας. Ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε το λίπος του στομαχιού δεν είναι μέσα από τις μεμονωμένες κοιλιακές ασκήσεις αλλά μέσα από μια προσεκτική διατροφή που θα σας βοηθήσει να αποβάλετε το λίπος από όλο το σώμα και επίσης μέσα από ασκήσεις που θα συμβάλουν στην απώλεια του βάρους και του λίπους από όλες τις περιοχές του σώματος και όχι μόνο από το στομάχι. Δεν υπάρχουν προγράμματα διατροφής ή ασκήσεις που μπορούν να στοχεύσουν το λίπος στο στομάχι και μόνο, αλλά αντ ‘αυτού με τη μείωση του ποσοστού του λίπους από ολόκληρο το σώμα τελικά θα σας δώσει και ένα επίπεδο στομάχι.
Βήμα 3: Ποιες είναι οι καλύτερες ασκήσεις για να χάσετε τα κιλά της κοιλιάς
Οι καλύτερες ασκήσεις για να χάσετε το λίπος της κοιλιάς δεν είναι συγκεκριμένες κοιλιακές ασκήσεις, αλλά είναι ένας συνδυασμός από αερόβιες ασκήσεις (cardio exercises) που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάψετε θερμίδες και λίπος και ασκήσεις εντάσεως (strength exercises) που θα σας βοηθήσουν να οικοδομήσετε και να αναπτύξετε τους μυς σας με αποτέλεσμα να μειωθεί το συνολικό ποσοστό του λίπους από το σώμα σας. Αφού έχετε φτάσει σε ένα επίπεδο όπου το ποσοστό λίπους στο σώμα σας έχει μειωθεί, τότε μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε συγκεκριμένες ασκήσεις της κοιλιάς για να σχηματίσετε τους κοιλιακούς μυς και γιατί όχι να αποκτήσετε ένα πανέμορφο γραμμωμένο στομάχι.
Βήμα 4: Ποιες τροφές μπορεί να σας βοηθήσουν να χάσετε λίπος στην κοιλιά
Τα τρόφιμα είναι η κύρια πηγή ενέργειας για το σώμα και ό, τι τρώτε μπορεί είτε να σας βοηθήσει να κάψετε λίπος ή να προσθέσει στα αποθέματα λίπους σας. Υπάρχουν ορισμένα είδη τροφίμων που μπορεί να βοηθήσουν πραγματικά το σώμα στην διαδικασία καύσης του λίπους. Για παραδείγματα από τα καλύτερα τρόφιμα για να χάσετε το λίπος της κοιλιάς είναι: τα φρούτα και τα λαχανικά, τα όσπρια, η μαύρη σοκολάτα, τα καρύδια και δημητριακά ολικής αλέσεως.
Βήμα 5: Ποιος είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να απαλλαγούμε από τα κιλά στο στομάχι;
Μια κοινή ερώτηση που πολλοί άνθρωποι κάνουν είναι η εξής: “Πόσο καιρό θα μου πάρει να χάσω τα κιλά της κοιλιάς;” “Ποιος είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να επιτύχω τους στόχους μου;” Δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να σας δώσει μια σαφή απάντηση στο ανωτέρω ερώτημα, διότι αυτό εξαρτάται από τον τύπο σώματος σας, το φύλο, το επίπεδο φυσικής κατάστασης και της κατάστασης της υγείας του κάθε ατόμου. Μπορείτε να βρείτε πολλούς οδηγούς για το πώς να χάσετε την κοιλιά σας σε 2 εβδομάδες ή πώς να κάψετε το λίπος της κοιλιάς σε 1 εβδομάδα κτλ, αλλά αυτά είναι μόνο άπιαστα όνειρα και όχι ρεαλιστικά σενάρια για το τι μπορείτε να επιτύχετε.
Πάνω απ ‘όλα, αυτό που χρειάζεστε για να χάσετε το λίπος της κοιλιάς είναι αποφασιστικότητα, θέληση και υπομονή για να δουλέψετε σκληρά, να κάνετε θυσίες και να απεικονίσετε στο μυαλό σας το νέο σας εαυτό. Το να αποκτήσετε μια επίπεδη κοιλιά είναι ο προορισμός. Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να απολαύσετε το ταξίδι και να είστε σίγουροι ότι αργά ή γρήγορα θα φτάσετε εκεί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως να... ξεμεθυσετε

Πως να... βαψω το σπιτι μου

πως να... ζυμωσω ψωμι