Πως να αλλάξετε λάστιχο


Παρότι δεν συμβαίνει συχνά μπορεί να συμβεί στον καθένα, να μείνει από λάστιχο κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής. Είναι αρκετά εύκολο να αλλάξετε το χαλασμένο σας ελαστικό. Ωστόσο απαιτείτα ιδιαίτερη προσοχή για την όλη διαδικασία. Δοκιμάστε λοιπόν να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

  • Βρείτε κάποιο ασφαλές και σταθερό μέρος για να εργαστείτε. Αποφύγετε χωμάτινες επιφάνειες ή δρόμους με κλίση. Σε οποιοδήποτε μέρος κι αν βρίσκεστε μην ξεχάσετε να αφήσετε ανοιχτά τα αλάρμ ή να τοποθετήσετε το προειδοποιητικό τρίγωνο.
  • Φροντίστε το αμάξι να είναι σταθερό. Τοποθετήστε κάποιο βαρύ αντικείμενο πίσω από τους τροχούς ώστε να είστε σίγουροι πως το αμάξι δεν θα φύγει.
  • Βγάλτε τη ρεζέρβα και το γρύλο από το πορτ μπαγκάζ. Τοποθετήστε το γρύλο κάτω από το αμάξι κοντά στο λάστιχο που θα αλλάξετε. Βεβαιωθείτε ότι το τοποθετήσατε σωστά ώστε να μην σπάσει το πλαστικό κάτω από το αμάξι αν και τα περισσότερα αυτοκίνητα διαθέτουν στο κάτω μέρος ειδική «υποδοχή» για γρύλους.
  • Σηκώστε το γρύλο σε σημείο που να μπορεί να στηρίξει αλλά όχι τόσο ώστε να σηκώνει το αμάξι. Το σημείο αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς μετά την τοποθέτηση ο γρύλος θα πρέπει να είναι σταθερός.
  • Ξεκουμπώστε τα πλαστικά καπάκια του τροχού (τάσια, αν φοράει τέτοια το αυτοκίνητό σας) και χαλαρώστε τις βίδες με τον ειδικό σταυρό ή το γάμα, γυρνώντας δεξιόστροφα. Δεν χρειάζεται να τα ξεβιδώσετε εντελώς τις βίδες.
  • Αφού τις χαλαρώσετε, σηκώστε περισσότερο το γρύλο έτσι ώστε ο τροχός να μην ακουμπά στο έδαφος. Αυτό είναι το σημείο που χρειάζεται να έχουμε προσοχή στην αρχική τοποθέτηση του γρύλου για τη σταθερότητα του αμαξιού.
  • Κατόπιν ξεβιδώστε εντελώς τις βίδες και απομακρύνετε το χαλασμένο ελαστικό. Τις βίδες που βγάλατε δεν τις πετάτε καθώς θα τις χρησιμοποιήσετε για το καινούργιο λάστιχο που θα τοποθετήσετε
  • Βάλτε τη ρεζέρβα και σφίξτε με το χέρι σας τις βίδες όσο το δυνατόν μπορείτε περισσότερο.
  • Αφού σφίξετε πλήρως τις βίδες, χαμηλώστε με το γρύλο το αμάξι έτσι ώστε το νέο λάστιχο να ακουμπήσει στο έδαφος και μαζέψτε το γρύλο.
Σε περίπτωση βέβαια που όλα αυτά δεν σας φαίνονται εύκολα και δυσκολεύεστε...καλέστε την οδική βοήθεια!


www.flowmagazine.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως να... ξεμεθυσετε

Πως να... βαψω το σπιτι μου

πως να... ζυμωσω ψωμι