ΠΩΣ ΝΑ... ΣΩΣΕΙΣ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

1. Λίγη ώρα προτού ξεκινήσεις για την παραλία, άπλωσε στα μαλλιά σου ένα ειδικό αντηλιακό λάδι, που θα τα προστατεύσει από τις υπεριώδεις ακτίνες, το αλάτι της θάλασσας ή το χλώριο της πισίνας.

2. Αν αντιπαθείς τα λάδια, μπορείς να απλώσεις το κοντίσιονερ που χρησι΅οποιείς. Στις συνθέσεις των περισσότερων υπάρχουν τα αντιοξειδωτικά συστατικά, που τα προστατεύουν από τους δυσμενείς περιβαλλοντικούς παράγοντες. Ο ήλιος είναι ένας από αυτούς.
3. Φοράς πάντα καπέλο όση ώρα βρίσκεσαι στην παραλία, τόσο για την προστασία των μαλλιών όσο και της επιδερμίδας σου, με την προϋπόθεση να μην είναι πολύ στενό, για να μην εμποδίζει την κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής.
4. Στη διάρκεια του καλοκαιριού αποφεύγεις -όσο το δυνατόν- το πιστολάκι. Η εποχή σηκώνει το wet look. Εκμεταλλεύσου, λοιπόν, την ευκαιρία για να ξεκουράσεις τα μαλλιά σου.
5. Αν, παρ' όλα αυτά, δεν μπορείς χωρίς πιστολάκι, φρόντισε να χησιμοποιείς κοντίσιονερ, που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα, για ακόμα μεγαλύτερη ενυδατική φροντίδα.
6. Να αποφεύγεις το καυτό νερό στο λούσιμο. Χλιαρό στην αρχή και κρύο στο τέλος, αφού είναι γνωστό ότι η υπερβολική θερμότητα αφυδατώνει και τραυματίζει την τρίχα.
7. Η σωστή ενυδάτωση βοηθάει και στην καλή υγεία των μαλλιών. Πέρα λοιπόν από τα εξειδικευμένα προϊόντα, πίνε άφθονο νερό.
8. Να αποφεύγεις τα προϊόντα που περιέχουν αλκοόλ ή φορμαλδεΰδη στη σύνθεσή τους, γιατί αφυδατώνουν την τρίχα.
9. Να χρησιμοποιείς τις εξειδικευμένες αντηλιακές σειρές προϊόντων για τα μαλλιά. Τα ειδικά επιλεγμένα συστατικά, που περιέχουν, προστατεύουν από τον ήλιο και φροντίζουν την ταλαιπωρημένη τρίχα.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΙ ΕΧΘΡΟΙ
Μειωμένη προστασία. Η μελανίνη -η φυσική χρωστική ουσία που βρίσκεται και στο εσωτερικό της τρίχας- έχει κυρίως προστατευτική δράση. Κι ενώ στην επιδερμίδα η παραγωγή της αυξάνεται σταδιακά με την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, αντιθέτως στα μαλλιά μειώνεται.
Θαλασσινό νερό. Τα μόρια του θαλασσινού νερού κολλάνε στην κερατίνη της τρίχας. Αν δεν ξεπλένουμε καθημερινά τα μαλλιά με γλυκό νερό, το στοιχείο που τα ενώνει διαλύεται, τα μόρια αποσπώνται, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο ευάλωτη η τρίχα των μαλλιών.
Αμμος και σκόνη. Τα βακτηρίδια και οι μύκητες που υπάρχουν παραμονεύουν για να επιτεθούν στο τριχωτό της κεφαλής, όπου βρίσκονται οι βολβοί, η καρδιά της τρίχας. Αν λοιπόν δεν φροντίζουμε για την τακτική καθαριότητα των μαλλιών, τα ολέθρια αυτά βακτηρίδια παρα΅ένουν και αδυνατίζουν την τρίχα


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως να... ξεμεθυσετε

Πως να... βαψω το σπιτι μου

πως να... ζυμωσω ψωμι