Πως να... φτιαξω ενα site



  Έχετε ποτέ σκεφτεί τη δική σας παρουσία στον παγκόσμιο ιστό;;; Γιατί δεν το έχετε κάνει ακόμα;;; Το να μην είστε σίγουροι για το αν μπορείτε να δημιουργήσετε το περιεχόμενο, το καταλαβαίνω. Όμως, με εκπλήσσει που κάποιοι δεν το δοκιμάζουν, επειδή το θεωρούν δύσκολο τεχνικά ή οικονομικά. Όχι φίλοι και φίλες, η παρουσία σας στο internet δεν απαιτεί απαραίτητα ένα κάρο λεφτά και γνώσεις κατασκευής ιστοσελίδων. Μα πως; Με τους online website builders.

Για να ανέβει ένα site στο διαδίκτυο, θα πρέπει πρώτα να κατασκευαστεί, να βρεθεί ο server που θα το φιλοξενήσει και να κλειστεί το domain name. Το πιο δύσκολο, χρονοβόρο και ουσιαστικό κομμάτι είναι το πρώτο. Όταν ,όμως, γίνεται και αυτό παιχνίδι, γιατί να μπείτε στη διαδικασία να ασχοληθείτε και με τα άλλα δυο. Υπάρχουν πολλά sites στο internet, που σας δίνουν τη δυνατότητα να σχεδιάσετε τον ιστότοπό σας με την ίδια ευκολία που θα φτιάχνατε και ένα puzzle, προσφέροντας παράλληλα φιλοξενία και domain name. Για να ξεπεράσετε τις όποιες αμφιβολίες, υπάρχουν δοκιμαστικές ή δωρεάν υπηρεσίες, έτσι μπορείτε να κρίνετε με τα ίδια σας τα μάτια αν σας ταιριάζουν.
Eμείς θα σας αναφέρουμε τι να δοκιμάσετε. Εσείς μπορείτε να δείτε τι σας προσφέρουν και αν σας συμφέρουν.
Αν θέλετε να προχωρήσετε ένα βήμα πιο πέρα, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε τη δική σας κοινότητα. Έτσι το site σας δεν θα βασίζεται μόνο στο δικό σας περιεχόμενο. Η αλήθεια είναι πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να μαζέψετε αρκετά μέλη για να προκύψει κάτι λειτουργικό και χρήσιμο, αν ξεκινάτε από το μηδέν. Αν όμως επιλέξετε ένα παρθένο θέμα ή αγορά, η κοινότητα σας, με προσπάθεια, θα μπορούσε να σημειώσει επιτυχία και να αποτελεί σημείο αναφοράς στο internet. Ένα τέτοιο site, όπως και το getpaid.gr άλλωστε, συνήθως περιλαμβάνει forums, blogs και άλλα εργαλεία επικοινωνίας και δικτύωσης των μελών του. Σε αυτή την περίπτωση θα σας συνιστούσαμε δυο οικονομικές υπηρεσίες, που περιλαμβάνουν πολλές δυνατότητες. Όπως και προηγουμένως, πρόκειται για online website builders. Δοκιμάστε τις δωρεάν πρώτα… Socialgo, Spruz.
Αν θέλετε να φτιάξετε ένα blog, ανατρέξτε στο(Τι είναι τα Blogs;;; Μπορώ να κερδίσω από αυτά;;;). Εκεί περιλαμβάνονται πολλές λύσεις κατασκευής. Ενδεικτικά, σας λέμε πως το εύχρηστο blogger είναι η πιο δημοφιλής δωρεάν υπηρεσία.
Αν πάλι θέλετε να φτιάξετε ένα eshop, το skroutzstore είναι η πιο εύκολη λύση(Φτιάξτε το δικό σας μαγαζί online).
Για να μην τα λέμε όλα ρόδινα, υπάρχουν και κάποια αρνητικά σημεία στις έτοιμες λύσεις. Αν και μπορείτε να διαμορφώσετε σχεδόν όπως θέλετε τις ιστοσελίδες σας, αν θέλετε να προσφέρετε πολύ εξειδικευμένες υπηρεσίες, δεν θα μπορέσετε πιθανότατα να καλυφθείτε. Επίσης, θα είναι λίγο δύσκολο να μεταναστεύσετε την κοινότητα σας σε άλλη υπηρεσία, αν κάποτε το μετανιώσετε. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε τη βοήθεια ειδικών.
Όμως, από τη στιγμή που δεν έχετε τις τεχνικές γνώσεις για να φτιάξετε κάτι επαγγελματικό, τί καλύτερο υπάρχει; Ακόμα και αν πληρώσετε αδρά κάποιον να σας το ετοιμάσει, δεν θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε εύκολα αλλαγές. Κατά κάποιο τρόπο, πάλι δεν θα εξαρτάστε;;; Έτσι, πιστεύουμε πως οι έτοιμες λύσεις είναι ό, τι καλύτερο, ευκολότερο και οικονομικό για έναν πρωτάρη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως να... ξεμεθυσετε