πως να... φτιαξω μερεντα

Λοιπόν η συνταγή αυτή είναι πολύ απλή και σίγουρα θα σας αρέσει το αποτέλεσμα...!!!


Υλικά:
250 γρ. Βούτυρο
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
1 κουβερτούρα (είναι περίπου 150 γρ)
2 αυγά χτυπημένα (μόνο κρόκοι)

Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρό μας σε μια κατσαρόλα και μετά προσθέτουμε το γάλα...
Αμέσως προσθέτουμε την κουβερτούρα μας,αφού πρώτα την έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί...!!!
Προσθέτουμε τα αυγά κι ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μια μικρή βράση...!!!
Σε 3 λεπτά η μερέντα μας είναι έτοιμη...
Ανακατεύουμε συνεχώς για να μη μας κολήσει...

Βγάζουμε από τη φωτιά,ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΚΕΥΟΣ ,την αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες!!!
Το αποτέλεσμα κι η γεύση θα σας εντυπωσιάσει...!!!
Καλή επιτυχία και για τυχόν απορίες ρωτάτε ...


{p.S}Για περισσότερη νοστιμιά μπορείτε να αντικαταστήσετε την κουβερτούρα σας με κάποιο άλλο είδος σοκολάτας....
Μπορείτε για παράδειγμα να το κάνετε με lacta ή με άσπρη σοκολάτα ή γενικά με έναν συνδιασμό γεύσεων που σας αρέσει αρκεί να μη το παρακάνετε....
Σας δίνω το λόγο μου,ότι δεν πρόκειται να ξαναγοράσετε μερέντα από το εμπόριο...!!!
:) :) :) :)

ΑΝ επίσης θέλετε να κάνετε έναν συνδιασμό μαύρης και λευκής σοκολάτας,σίγουρα δεν θα πρέπει να τα ανακατέψετε γιατί το αποτέλεσμα δε θα είναι αυτό που περιμένατε...
Θα φτιάξετε 2 φορές την μερέντα σας,μια με την μαύρη και μια με την λευκή σοκολάτα σας....
Θα αφήσετε να κρυώσει,θα το βάλετε σε ένα βαζάκι που χωρίζεται σε δύο μέρη και θα το βάλετε για 10 ώρες στην κατάψηξη...
Μετά βγάζετε το διαχωριστικό και η μερέντα μας θα είναι έτοιμη...
Στην συντήρηση θα ενώσει μη στεναχωριέστε και το σχήμα μας δεν θα χαλάσει...!!!
Καλή επιτυχία και πάλι,αν και καταλαβαίνω ότι αυτό με τις 2 σοκολάτες είναι λιγάκι ανέφικτο γι 'αυτόν που δεν διαθέτει στο σπίτι του αυτό το ειδικό σκεύος που χρειάζεται...!!
Δοκιμάστε το πρώτο...!!!
Περιμένω σχόλια από κάποιον που το δοκίμασε...!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως να... ξεμεθυσετε

Πως να... φτιαξω ενα site