Πως να... φτιαξετε χαλβα φαρσαλων


Περιγραφή

Ο γνωστός χαλβάς που συναντάμε στα πανηγύρια.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φλυτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο (όχι γεμάτο)
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού νισεστέ
  • 3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
  • 8 κ.σ. ζάχαρη

  1. Σε λεκάνη ανακατεύουμε τα 4 πρώτα υλικά της συνταγής και περνάμε το μίγμα από σουρωτήρι για να μην υπάρχουν σβώλοι.
  2. Σε μεγάλη κατσαρόλα καίμε τις 8 κ.σ. ζάχαρη. Φροντίζουμε να γίνει μια σχετικά σκούρα καραμέλα.
  3. Μόλις γίνει η καραμέλα ρίχνουμε αμέσως το μίγμα που σουρώσαμε και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
  4. Αδειάζουμε σε ταψάκι Νο 28 και ψήνουμε για 5 - 10 λεπτά στο γκριλ ανάλογα πόσο σκλήρή κρούστα θέλουμε να γίνει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε μπορούμε να αφήσουμε την καραμέλα ανοιχτόχρωμη ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Απλά εμένα μου αρέσουν τα πολύ ψημένα γλυκά! Πηγή φυσικά είναι η μανούλα μου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως να... ξεμεθυσετε

Πως να... φτιαξω ενα site